marți, 8 septembrie 2009

papagali


Dacă intenţionaţi să începeţi cu un papagal ca un animal de companie este important să se ţină cont de o serie de recomandări pentru îngrijirea adecvată.

Conduita(comportamentul) lui:
Ei sunt niste animale foarte sociale.De aceea este recomandat sa aveti cel putin 2 papagali ca sa nu se simta singuri.Este foarte important sa nu fie doua femele impreuna ,cu toate acestea 2 masculi sau impaca bine.

Hranire:papagalii se hranesc cu seminte vandute in magazine speciale,dar ocazional le puteti da legume si fructe.Cele mai potrivite sunt salata verde,mere, pere,capsuni,piersici si pepene galben.Fiti atenti,deoarece unele alimente pot fi toxice pentru animal,deci inainte de a da un fruct exotic sa se consulte cu medicul veterinar.

Mascul sau femela? daca doriti ca papagalul dumneavoastra sa vorbeasca si sa cante mai bine trebuie sa fie de sex masculin.Pentru a distinge sexul animalului in partea carnoasa de mai sus de varf(care ar fi nasul lui)daca culoare este albastra este sex masculin iar daca e maro este feminin.

Casa lui:casa lui trebuie sa fie o colivie mare incat sa se poate misca si sa fie confortabil.Este important ca locuinta lui sa fie intr-o camera regulata la temperatura.Pentru ca papagalului sa nui fie nici cald nici frig.Puteti sa-l obisnuiti sa iasa din cusca dar aveti grija sa inchideti doate usile si geamurile,inchideti televizorul si trageti cortina pentru a evita un accident.

Papagalului ii place sa aiba ceva de facut la fel ca noi de asta e important sa aiba in cusca lui obiecte precum un leagan sau o minge.Oglinda nu este recomandata pentru ca papagalul va crede ca are companie si asta poate sa il aduca la depresie si tulburare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu