marți, 8 septembrie 2009

tigrii



Tigrii sunt cele mai mari feline din lume, astfel un tigru mascul cântărind până la 300 kg şi având aproximativ 3,2 m lungime, iar o femelă - până la 190-200 kg greutate şi o lungime de 2,4 m, dimensiuni maxime 4m şi 350 kg ;

Înălţimea unui tigru poate atinge 1,10 m;

Au o blană mătăsoasă, de-obicei portocalie ( cu excepţia tigrilor albi bengalezi), cu dungi lungi negre;

Au musculatura dezvoltată, adaptată unui prădător;

Este un prădător de-obicei nocturn;

Are toate simţurile dezvoltate, în special vederea nocturnă .

Fiecare tigru mananca aproximativ 6 tone de carne pe an .

Fiecare tigru la maturitate face salturi de 3m (metri) inaltime si 7 m lungime

În prezent există aproximativ 5.000 până la 7.000 de tigri care mai trăiesc în libertate pe întreg teritoriul Asiei. Aceştia se împart în cinci subspecii: de Bengal, Sumatra, Indochina, China de Sud şi Siberia. În secolul trecut, lumea a pierdut trei dintre cele opt subspecii de tigru care existau iniţial: caspian, de Java şi de Bali.

Rase de tigrii:

In ultimii 70 de ani, au disparut 3 subspecii de tigri:

Reproducere:
Au de obicei 2-4 pui, după o perioadă de gestaţie de 104 zile.

Comportament social:
Tigri sunt vânători solitari. Puii stau cu mama lor cel mult doi ani, apoi pornesc să îşi ia în stăpânire un teritoriu propriu. Masculii se îndepărtează de locul unde s-au născut, însă femelele rămân adesea aproape de teritoriul mamei.Tigrii adulti nu se tem de nimic.

Hranire:
Tigrii se hrănesc cu căprioare, porci sălbatici, bivoli şi ocazional cu pui de rinocer sau elefant. Au dentiţia adaptată pentru prinderea, uciderea şi sfâşierea prăzii.

Statut:
Specie în pericol de dispariţie. Tigrul siberian şi tigrul chinezesc sunt specii extrem de periclictate, aduse aproape în pragul dispariţiei. Uşor de recunoscut după blana lor vărgată, cei mai mulţi tigri trăiesc in paduri sau zone cu multă iarbă. Sunt înotători puternici şi adesea se scaldă în lacuri sau râuri. Până în ultimele decade au existat opt subspecii distincte de tigru. La ora actuală au mai rămas însă numai cinci, dintre care tigrul de China se confruntă cu pericolul iminent al dispariţiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu